Uw thuisnetwerk is niet beveiligd met een wachtwoord

Zonder wachtwoord is uw wifi-netwerk voor iedereen toegankelijk. Een sterk wachtwoord voorkomt dat anderen verbinding maken met uw netwerk. Lees dit artikel voor aanbevelingen over het maken van sterke wachtwoorden.

Routerinterfaces verschillen afhankelijk van de fabrikant, het specifieke model en de firmwareversie. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw model om de routerinstellingen te begrijpen. De gebruikershandleiding wordt meestal bij de router geleverd; u kunt het ook downloaden van de website van de fabrikant van het apparaat.

Het volgende is een configuratievoorbeeld voor de TP-Link TL-WR841N-router.

Een wachtwood maken:

1. Ga naar de pagina met routerinstellingen.
  2. Voer op de autorisatiepagina uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Als u deze nog nooit hebt gewijzigd, zijn ze te vinden onderaan uw router.
  3. Ga op de pagina met routerinstellingen naar het gedeelte DraadlozeDraadloze beveiliging.
  4. Selecteer WPA/WPA2Personal.
  5. Klik in het veld Draadloos wachtwoord en bedenk een wifi-wachtwoord en voer het in.
  6. Klik op Opslaan.